• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Articole filtrate după dată: Octombrie 2019

Anul acesta, Ziua Mondială a Pastelor am sărbătorit-o în compania noului nostru prieten Gabriele Mei, comerciant de vin . Bucătăria bunicii s-a transformat în cucina preț de câteva ore, atât cât chef-ul italian să gătească pappardelle ca la (Nagy)mama acasă.

Publicat în Știri

Crama Carastelec și Negele Enikő ne-au răsfățat cu șampaniile casei în cadrul unui eveniment unic. Iubitorii de spumante realizate prin metoda tradițională au putut compara/savura/adula mai multe Carassii la sticlă normală și la sticlă magnum.

Publicat în Știri

La ultima degustare în blind, în pahare negre, am avut de ghicit nu mai puțin opt vinuri, de pe șapte terroir-uri diferite, în toate ale lor: culoare, soi, țară. Ne-am jucat „pe întuneric” cu Fetești Negre, Pinot Noir-uri, Orange-uri, Ripasso-uri ori Băbești Negre în ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai dificile exerciții oenologice din dormitorul bunicii.

Publicat în Știri

The region has reached agreement on the three levels Gebietswein (regional wine), Ortswein (‘villages’ wine) and Riedenwein (single-vineyard wine), and continues to emphasise the traditional and highly prized varieties: white wine vinified from Chardonnay, Weissburgunder or Grüner Veltliner, red wine from Zweigelt and Blaufränkisch.

Publicat în Știri

Peste trei sute de vinuri din România și din afara țării vor face deliciul iubitorilor de vin, în cadrul celei de-a treia ediții a Salonului de Vinuri Vicii și Delicii, ce va avea loc în perioada 18-20 octombrie, la Expo Arad. Licorilor bahice li se adaugă show-uri culinare pregătite de bucătari de renume, dar și cursuri de inițiere în lumea vinurilor sau master class-uri pentru cei care vor să își aprofundeze cunoștințele din domeniu.

Publicat în Știri

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate