• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Articole filtrate după dată: Decembrie 2014

Potrivit unei proaspete tradiţii, după bucuria darurilor de la Moş Crăciun şi sărbătorirea a două fete frumoase în dormitorul bunicii, a urmat festinul organizat la Timişoara de însuşi Chef Alex, membru vechi al CDViN şi pasionat înveterat de vinuri şi călătorii. Acasă la el ne-am bucurat, în felul nostru decadent, hedonist şi burghez, cum ar spune cârtitorii şi puritanii socialişti, de o frumoasă trăire de clipă cu preparate gastronomice şi vinuri superpremium.

Publicat în Știri

În ultima vreme, fotografiile tind tot mai mult să ia locul poveştilor pe vastele spaţii virtuale pe care le stăpânim. Vesticii colportori de poze pe fb au avut grijă să spună totul în imagini despre ce am mai făcut de sărbători, însă eu am cam rămas în urmă cu cele scrise. Aşa că mă văd nevoit să repar acum această întârziere a cuvintelor, în trei cronici de dar, de vin, de festin.

Publicat în Știri

Cel mai bun somelier al României în 2014, Marinela Vasilica Ardelean, s-a aflat, miercuri, 17 decembrie, la Arad la invitația Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați.

Publicat în Știri

După cum poate observa oricare dintre miile de cititori constanți ai site-urilor cdvin.ro și vestik.ro, dar și ai paginilor de facebook aferente, viața noastră de club se aglomerează. Într-un fel anume, cunoscut de toți cei care calcă, real ori virtual, pragul dormitorului bunicii, povestea promovării vinului românesc a început să capete ființă și continuă să se deruleze dincolo de noi, fără să mai fie nevoie să intervenim în vreun fel în dezvoltarea ei.

Publicat în Știri

Dacă vine vorba de vinurile prezentate la ultima ediție a GoodWine, aș putea spune că am degustat prea puține, în virtutea unui nărav mai vechi, acela de a mă bucura mai mult de vorba și compania prietenilor decât de a bifa, cu carnețelul sub nas, sutele de vinuri de la standuri. Totuși, prin conversațiii, revederi, efuziuni, am reușit să remarc și să iubesc câteva vinuri anume. A fost mai mult un GoodWine de Oprișor, de Drăgășani, de SERVE și de Basarabia pentru mine. Am participat la două prezentări de vinuri, cea a Asociației Producătorilor Viniviticoli din Drăgășani și cea a cramelor din Republica Moldova, dar și la lansarea de carte a Marinelei Ardelean, prilej să degust două excelente spumante Foss Marai.

Publicat în Știri

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate